Scoala Gimnaziala „Avram Iancu”, initial sub denumirea de Scoala cu clasele I – VIII Nr. 4, a fost înfiintata în anul 1965 cu avizul Comitetului de Stat al Planificarii. Este amplasata în cartierul Sasar pe str. Victoriei Nr. 84, situata pe malul drept al râului Sasar, din Baia Mare, într-o zona cu populatie diversa în ce priveste nivelul de studii

La început baza materiala se rezuma la o singura cladire cu 24 de sali de clasa, directiune, secretariat si sala profesorala.

În 1974 s-a construit o cladire anexa cu doua ateliere, unul de croitorie, dotat cu masini de cusut, pentru fete si unul de lacatuserie pentru baieti (atelierul de fete s-a transformat, mai târziu, în cabinet de informatica).

În anul 1975 s-a construit sala de sport din fondurile si cu munca voluntara a comitetului de parinti.

În anul 1977 s-a construit a patra cladire anexa care cuprinde la parter o sala festiva cu 126 de locuri si o pianina, iar la etaj un cabinet de stiinte biologice, o sala pentru profesori de pregatire a materialului biologic si o minisera pentru flori si plante ornamentale;

În anul 2000, la împlinirea a 35 de ani de existenta, Scoala cu clasele I-VIII nr. 4, a primit denumirea de Scoala cu Clasele I-VIII “Avram Iancu”.

În anul 2012 se schimbă din nou denumirea, devenind Școala Gimnazială "Avram Iancu" Baia Mare.

Uniforma scolara:

Data ultimei actualizari12.02. 2015