expozitie

     Țara nu se servește cu declarații de dragoste, ci cu muncă cinstită și, la nevoie, cu jertfă.
 Mihail Sadoveanu


      Ziua Națională este o zi importantă pentru toți românii, mai ales pentru că ea are o semnificație istorică deosebită. Unirea realizată în 1918 este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului nostru. Insuflarea dragostei pentru strămoșii noștri, pentru trecutul istoric al poporului nostru, pentru realizările istorice și culturale, precum și pentru personalitățile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale și până astăzi, sunt doar câteva din subiectele pe care le abordăm cu ocazia acestui eveniment.


      Încă din primii ani de școală, copiii trebuie să afle despre istoria și despre strămoșii noștri la fel cum este obligatoriu să-și cunoască familia: părinții, frații, bunicii, rudele mai apropiate sau mai îndepărtate.

expozitie


      În cadrul proiectului “100 de inimi cântă Unirea”, elevii au fost îndrumați de doamnele învățătoare Petrețchi Smaranda-cls IA, Dedu Mariana- cls IIA, Deac Odarca- cls IIC și Balan Luminița Mihaela-cls IVA să caute și să selecteze informații referitoare la tema proiectului, să realizeze desene, planșe, farfurii și ulcioare decorate cu motive românești. Expoziția cu aceste obiecte este prezentată într-un cadru festiv în CDI-ul școlii.

      Manifestările desfășurate cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri au început cu o prezentare conținând informații și imagini cu Unirea de la Alba-Iulia și personalitățile participante la evenimentul istoric din 1 Decembrie 1918 și au continuat cu un recital de poezii și cântece patriotice . La manifestări au fost prezenți  domnii directori prof. Pop I. Marian și prof. Câmpan Florin.

expozitie


      Bucuria și entuziasmul copiilor sunt dovada faptului că sacrificiul strămoșilor nu a fost în zadar și reprezintă garanția că adevăratele valori ale neamului românesc se vor reașeza și vor dăinui peste ani și ani.