Pentru a înțelege semnificația textelor populare, elevii claselor a VIII-a au participat astăzi, 23 ianuarie 2019, la o întâlnire de suflet cu studenta Aurica Telcian ( o fostă elevă remarcabilă a școlii noastre).
 

expozitie


S-a prezentat Costumul popular din Maramureș. Studenta a explicat elevilor prezenți etapele realizării unui costum popular, pornind de la sămânța de cânepă până la produsul final.
 

expozitie


Câțiva elevi, au îmbrăcat costume din cele patru zone etnografice, studenta având astfel posibilitatea de a-i face să înțeleagă diferențele privind croiul, cromatica, rolul în diverse etape ale vieții, cât și utilitatea lor în activitatea de zi cu zi sau în cele de sărbătoare.
 

expozitie


A fost o întâlnire de suflet, nu numai prin conținutul ei, dar și prin faptul că s-au întâlnit elevi ai școlii de azi și de ieri, în prezența acelorași dascăli: director, Marian I. Pop, diriginte, Elda Pășcuț, documentarist, Viorica Telcian, prof.educație muzicală, Alina Andreicuț, prof. limba și literatura română, Elena Muntean.