1 Februarie este Ziua Internaționaleă a Cititului Împreună, eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de ţări, prilej cu care elevi, părinți, profesori își îndreaptă atenția asupra lecturii.
 

          În cadrul Proiectului Școlii Gimnaziale “Avram Iancu” Baia Mare “Citind împreună, creăm o lume mai bună”, elevii claselor a II-a B și a III-a B, coordonați de doamnele profesor pentru învățământ primar Florian Daniela și Berlinger Maria au fost încântați de prezența domnului profesor Hotca Marian – poet de literatură pentru copii. Acesta i-a bucurat pe elevi prin lecturarea unor poezii (Melcul, Păpușa, Scufița Roșie, Păpădia, Baba Cloanța, Pisica) în care lumea copilăriei este oglindită atât de plastic.
 


expozitie


          Micii școlari au citit timp de 10 minute din cartea preferată, având sarcina de a-i convinge pe colegi că, ceea ce au lecturat ei, poate fi atractiv și pentru ceilalți. S-a realizat astfel o listă generoasă de lectură, favorit fiind autorul Roald Dahl.

          În final, după ce am răspuns la întrebarea De ce trebuie să citim?, glasurile copiilor au răsunat citind cu voce tare poezia Cartea, a cărei mesaj este: “Cartea e și lumina ta,/ Care te îmbogățește și îți dă aripi de vis…”


expozitie


          Pentru a nu uita faptul că trebuie să rămânem niște cititori activi toată viața, elevii au primit un semn de carte cu mesajul: Cartea este un cadou pe care poţi să îl desfaci o dată, şi încă o dată, şi încă o dată…

          În opinia organizatorilor, cititul împreună, în special între adulţi şi copii, este una dintre cele mai frumoase activităţi, mai ales dacă e făcută cu drag şi cât mai des.


expozitie

 
 

profesori coordonatori: Berlinger Maria și Florian Daniela