Arta servirii ceaiului
Data: 24 martie 2022
Continuând activitățile dedicate Zilei Mondiale a Apei, care a avut loc pe 22 martie, astăzi am călătorit în mod virtual prin diferite țări spre a descoperi ,,arta servirii ceaiului”.
Activitatea s-a axat pe evidențierea beneficiilor consumului ceaiului din diferite plante, asupra sănătății, învățând printr-o demonstrație făcută de doamna profesoară de biologie, modul corect de preparare a unui ceai.
Călătorind prin locurile de proveniență a ceaiului (Asia de Sud-Est), poposind prin țările europene am aflat că modul de servire a ceaiului la diferite popoare are semnificații diverse.
Dacă am învățat cum se prepară ceaiul, elevii clasei a V-a A au fost provocați să-și prepare și savureze propriul ceai utilizând apa deja încălzită, pliculețul cu ceai de fructe și paharul de carton.
Ideea de a însoți această activitate de servirea unui ceai cald și aromat a fost mai mult decât binevenită și foarte apreciată de elevi, un motiv în plus de a consuma ceai.
Bibliotecar documentarist, Viorica Telcian