Arta servirii ceaiului

Data: 24 martie 2022 Continuând activitățile dedicate Zilei Mondiale a Apei, care a avut loc pe 22 martie, astăzi am călătorit în mod virtual prin diferite țări spre a descoperi ,,arta servirii ceaiului”. Activitatea s-a axat pe evidențierea beneficiilor consumului ceaiului din diferite plante, asupra  sănătății, învățând printr-o demonstrație făcută de doamna profesoară de biologie, …
Continuă lectura Arta servirii ceaiului

Importanța apei în satul tradițional

Data: 23 martie 2022 Am pășit, astăzi, într-o incursiune în lumea satului de odinioară, împreună cu elevii clasei a VI-a A (prof. Cornel Faur) și patru elevi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, însoțiți de prof. Rozica Matei, spre a descoperi importanța apei în satul tradițional făcând o paralelă cu utilitatea ei în viața …
Continuă lectura Importanța apei în satul tradițional

Orașul Florilor

Data: 25 februarie 2022 Habar n-aveți câte personaje interesante, idei nemaipomenite și lucrări originale și-au dat întâlnire în Centrul de documentare și informare al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Baia Mare. Elevii s-au transformat în prichindei și prichindele din Orașul Florilor, s-au prezentat într-un mod cât se poate de inedit și au grupat într-o expoziție lucrări …
Continuă lectura Orașul Florilor

Jucării muzicale

Data: 17 februarie 2022 Originalitate, inventivitate și creativitate, regăsite toate la un loc în jucăriile muzicale realizate de elevii clasei a II-a B, prof. Sonia Corpodean, valorificate într-o superbă expoziție la CDI, mult apreciată de elevii din celelalte clase. Bibliotecar-documentarist, Viorica Telcian

Ziua Națională a Lecturii

Data: 16 februarie 2022 Credem că Ziua Națională a Lecturii va aduce un suflu nou în conștientizarea societății că lectura  are o importanță majoră în formarea copiilor.  Știm că fiecare copil are anumite preferințe și curiozități, din acest motiv atunci când copilul descoperă într-o carte subiectul care îi satisface curiozitățile este atât de absorbit încât …
Continuă lectura Ziua Națională a Lecturii

Ziua internațională a cititului împreună

Data: 3 februarie 2022 Clasele a V-a au marcat „Ziua internațională a cititului împreună” printr-o activitate coordonata de doamnele profesoare Bondrea Georgiana, Telcian Viorica și Burtan Andra. Elevii au dezbătut subiecte ca: beneficiile lecturii, motivele pentru care citesc, cărțile preferate, și au citit poezii în limba română, engleză și franceză, totul într-o atmosfera relaxată, în …
Continuă lectura Ziua internațională a cititului împreună

Lectura împreună – bucurie și simțire

Data: 2 februarie 2022 Ne-am alăturat astăzi, 2 februarie 2022, milioanelor de oameni din întreaga lume pentru a celebra Ziua Cititului Împreună și pentru a simți bucuria lecturii împărtășite. Ziua Mondială a Cititului Împreună a fost creată de LitWorld sub denumirea de World Read Aloud Day în 2010, astfel în această zi milioane de suflete …
Continuă lectura Lectura împreună – bucurie și simțire

Ziua Internațională a Cititului Împreună

Data: 05 februarie 2020 Elevii clasei a V-a A, îndrumați de psiholog școlar Georgiana Bondrea, au marcat Ziua Internațională a Cititului Împreună prezentându-și într-un mod ingenios și convingător cărțile cele mai îndrăgite, dezbătând și aducând argumente pro și contra lectură. Activitatea gândită a fi un concurs între grupe, a motivat și a încurajat toți elevii …
Continuă lectura Ziua Internațională a Cititului Împreună

„Lecturile copilăriei”

Data: 05 iunie 2019 Astăzi, 05.06.2019, de Ziua Învățătorului, elevii clasei a IV-a B au desfășurat activitatea „Lecturile copilăriei” cuprinsă în proiectul CDI intitulat „Citind împreună, creăm o lume mai bună!”. Elevii au prezentat cele mai grozave cărți dintre acelea liber alese în acest an școlar. Amintim câteva titluri de cărți a căror prezentare a …
Continuă lectura „Lecturile copilăriei”

„Ștergarul nostru vine din străbuni”

Data: 24 mai 2019 Elevii clasei a VIII-a A au participat astăzi, 24 mai 2019, la o activitate mai puțin obișnuită dedicată Zilei Prosopului (25 mai). Activitatea s-a desfășurat în CDI și a fost coordonată de documentarist, Viorica Telcian și profesor de limba și literatura română, Elena Muntean. S-au expus ștergare tradiționale din trei zone …
Continuă lectura „Ștergarul nostru vine din străbuni”